- Yüksek Gİ : 100-70
- Orta Gİ: 70-50
- Düşük Gİ: 50-0
İşlenmiş ve rafine edilmiş gıdaların, şekerli ürünlerin Gİ değeri her zaman 100'dür !
Düşük Glisemik İndeksli gıdalar tüketmenin etkileri nelerdir?
- Tokluk hissi uzun sürer. Sık sık bir şeyler yeme isteği ortadan kalkar.
- Kan şekeri dengeli olarak yükseldiğinden tatlı krizleri yaşanmaz. Yorgunluk, gerginlik,sinirlilik ortaya çıkmaz. Yemeklerden 1-2 saat sonra acıkma durumu ortaya çıkmaz.
- Gİ gıdalar uzun süreli tokluk hissi verirler ve Leptin Hormonunun salgılanmasını sağlarlar. Böyle göbek yağları yumuşar ve erir gider :)
Yiyeceklerin Gİ değerleri yeme şekline göre değişir. Örneğin sebzeler pişirildiğinde Gİ değerleri artar çünkü içlerindeki selüloz lifleri parçalanır ve şişerler.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder