Sayfalar

27 Eylül 2011 Salı

Gıdaların Gİ Değeri


  • PROTEİNLER:
Et:0
Balıklar:0
Yumurta:0
Peynir:0
Yoğurt:0
Süt:0
Ayran:0

  • SEBZELER:
Sebzeler çiğ ve pişmiş hallerinde farklı değerlere sahiptir. 

Lahana,Karnabahar,Brokoli (Her türlüsü): 0
Enginar,Kereviz :0
Patlıcan,Kabak,Biber:0
Salatalık,Domates,Kuru Soğan,Marul :0
Taze Yeşil Fasulye: 48
Turp, Yer Elması :15
Çiğ Havuç:40 Haşlanmış havuç:70
Çiğ Lahana: 15 Pişmiş Lahana:40
  • BAKLAGİLLER(PİŞMİŞ):
Yer Fıstığı:0
Kuru Fasulye ve Barbunya: 30
Kuru Bakla:79
Mercimek :30
Kuru Börülce: 30
Nohut:42
  • KURUYEMİŞLER
Badem:0-15
Ceviz:0-15
Çiğ fındık:0-15
Çiğ yer fıstığı:0-15
Antep Fıstığı:0-15
Kuru Kayısı:30
Kuru Mürdüm Eriği: 29
  • MEYVELER
Kiraz-Vişne:22
Erik: 24
Greyfurt:25
Şeftali:28
Elma-Armut:40
Çilek-Böğürtlen-Karadut:40
Portakal: 45
Üzüm:53
Kayısı:57

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder